Een interview met Raoul Meuwese
Naam: Raoul Meuwese
Functie: Chef de Cuisine
Geboortedatum: 14 oktober 1982
Geboorteplaats: Zoetermeer
Chef van Bridges en Oriole sinds: September 2018
Guilty pleasure gerecht: Dim Sum bij Oriental City
Wanneer en hoe bent u in het vak gerold?
Toen ik 17 was, ben ik als afwasser begonnen om vervolgens als leerling bij verschillende restaurants en hotels ervaring op te doen. Daarnaast heb ik gewerkt in aantal gerenommeerde restaurants, waar ik in verschillende functies door kon groeien tot waar ik nu ben.
Hoe bent u terecht gekomen bij Bridges en Sofitel Legend The Grand Amsterdam?
Ik was Chef-kok bij restaurant de Hoefslag waar mijn voorganger, Andrès Delpeut, ook heeft gewerkt. Hij heeft mij benaderd en gevraagd of ik zijn stokje bij Bridges wilde overnemen. Ik twijfelde geen moment en heb de stap genomen.
Waarom is deze plek zo bijzonder om te mogen koken? Waarom zouden de mensen naar uw restaurant moeten komen?
Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een magische uitstraling, zeker met de feestdagen. De twee restaurants, Bridges en Oriole, beide gelegen in het hotel, hebben een internationaal aanzien en een gastvrije sfeer.
Wanneer ontving u uw eerste ster? Wat deed dit met u?
In 2014 ontving ik mijn eerste ster. Ik was toen 32 jaar oud en werkte ik bij restaurant de Hoefslag. Het was een geweldig moment, maar bracht ook extra druk met zich mee, vooral omdat ik de keuken van een andere Chef had overgenomen.
Wat is uw grootste droom?
Allereerst, mijn kinderen. Een tweede droom van mij is om ooit een eigen restaurant te starten.
Hoe zou u uw gerechten omschrijven? Wat kenmerkt uw gerechten?
Mijn gerechten zijn klassiek met een creatieve twist. Ik houdt van een moderne opmaak en maak graag gebruik van Aziatische invloeden.
Wat is uw lievelingsgerecht van de kaart?
Twee bereidingen van langoustine met sambai, eendenlever en een crème van bospeen.
Welke trends merkt u op?
Meer “bistronomie” en minder producten op een bord, maar met een creatieve twist.
Is er een chef-kok die u het meest bewondert? Wie en waarom?
Jannis Brevet van Inter Scaldes (3 Michelin sterren). Jannis is altijd constant en maakt perfect uitgevoerde gerechten. Ook bewonder ik hem, omdat hij nooit op de voorgrond treedt in de media.
Gebruikt u streekproducten? Zo ja, met welke streekproducten kookt u het liefst?
Ja, wij maken zeker gebruik van streekproducten. Dit doen we, omdat deze producten duurzaam geteeld of gevangen zijn en omdat we graag met seizoensproducten werken. Zelf kook ik graag met forel, biet, knolselderij, peterselie wortel en schaal- en schelpdieren uit de Noordzee.