English version

Bridges inspired by Ron Blaauw
default logo


Bridges

De legendarische locatie, die voorheen dienst deed als de kantine van het voormalige stadhuis van Amsterdam, is nu een plek waar gourmands kunnen genieten van de kookkunsten van Executive Chef Andrès Delpeut. Bij Bridges draait het allemaal om vis! Van bouillabaisse tot zeebaars in zoutkorst. Bridges is de plek waar elke Amsterdammer zich thuis voelt, met goede service, gastvrijheid en gezelligheid; een plek om te genieten van prachtige vis-wijn combinaties. Bridges: een culinaire beleving voor alle zintuigen.

Bridges heeft in korte tijd een stevige plek veroverd tussen de beste restaurants van Nederland en werd in november 2013 bekroond met een Michelinster. Het is een vertrouwd ontmoetingspunt voor vele Amsterdammers, internationale (hotel)gasten, zakenlieden en beroemdheden. Sinds 2012 is er een unieke culinaire samenwerking tussen Bridges en sterrenchef Ron Blaauw. Met vernieuwde internationale invloeden wil Blaauw het restaurant op eigentijdse wijze naar een nog hoger plan tillen.

In augustus 2015 heeft Bridges een complete redesigning ondergaan. De Franse interieurontwerper Christophe Daudré toverde het moderne visrestaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam om tot een nóg gezelligere, elegantere en warmere culinaire hotspot. Daar waar in Parijs een bezoek aan de Eiffeltoren niet mag ontbreken, zo komen toeristen naar Amsterdam voor de grachten. Het met een Michelinster bekroonde Restaurant Bridges ligt aan de oudste Amsterdamse gracht en de beweging en reflectie van het water waren voor de betrokken ontwerper een inspiratiebron.

Onze Wine Director in charge of Bridges, Lotte Wolf, proeft, selecteert en serveert verschillende wijnen en vintage champagnes. Zij is een van de weinige vrouwelijke sommeliers in Nederland. Meer Franse invloeden zijn bijvoorbeeld te herkennen in de selectie van de kaastrolley en in de mogelijkheid om privé en exclusief te dineren in de Private Dining met uitzicht op de Vinothèque en de historische gracht.

Het terras van Bridges is te vinden in de prachtige, sfeervolle binnentuin. Het is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Een oase van rust, weg van de drukte op straat. In september 2015 is onze binnentuin benoemd tot ‘Gezelligste Terras’ van Amsterdam. Begin 2016 heeft deze idyllische binnentuin een
complete redesigning ondergaan. Deze plek leent zich perfect voor zowel een ontspannen borrel, koffie, zakelijke lunch of intiem diner.

De stoere Cigar Lounge is de ideale locatie voor een after dinner sigaar en een digestief. In samenwerking met P.G.C. Hajenius heeft Bridges een uitgebalanceerde selectie gemaakt van short- en long filler sigaren. Gasten worden verwelkomd door een portret van Winston Churchill. Hij was in 1946 al eens te gast.

Volg jij ons al?

Blijf op de hoogte van onze speciale acties, evenementen en ander leuk nieuws.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

 

Certificaten

Vis en Seizoen logo CMYKa Logo MSC liggend groot logo-GFFa

  • Openingstijden

    Lunch: Maandag: gesloten Dinsdag - vrijdag : 12.00 - 14.30 uur Zaterdag - zondag: 13.00 - 15.00 uur Diner: Dagelijks: 18.30 - 22.30 uur Ontbijt: Maandag - vrijdag: 06.30 - 10.30 Zaterdag - zondag: 06.30 - 11.30
  • Menukaart

    Klik hier om het menu te bezichtigen.
  • Adres

    Oudezijds Voorburgwal 197 1012 EX Amsterdam